Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sara Vivas vill leva av musik

Sara Vivas har sjungit sedan hon var pytteliten. Två timmar om dagen står hon framför datorn och sjunger till musik på you tube. På söndag fyller hon 18 år.

Annons

Sara kommer precis från skolan i Västerås. Hon har haft intensiva dagar, bland annat med en lunchkonsert där hon sjöng en sololåt ur en känd musikal.

– Jag sjunger jämt, är en riktig sångnörd, säger hon och smuttar på det gröna teet hon tackade ja till.

Och hon har hållit på med sången länge.

Om man letar i tidningsarkiver så får man många träffar på Sara Vivas.

Den första artikeln hon medverkar i handlar om Margareta Alkståls barnkör Mariakören, vilken Sara som femåring sjöng i. Hon fortsatte sjunga även i Maria magdalena-kören som lite äldre.

Sedan följer i rask takt artiklar om Musik i sommarkväll, musikaluppträdande med Cameleonterna, och kandidatur för att bli lucia 2008.

På UKM, Ung Kultur Möts, blir det flera träffar i tidningsarkivet. I de sammanhangen har Sara Vivas deltagit flera gånger, både 2008 och 2009 och gick till och med till riksuttagningen.

Hon älskar att sjunga solo med sin höga sopran.

I Sala tog hon sånglektioner på Musikskolan i Sala.

– Men det hinner jag inte nu, får sånglektioner på skolan istället.

Hon går andra året på estetiskt program på Carlforsska skolan i Västerås.

– Jag gick ett år på hotell- och restaurangprogrammet på Internationella spanska gymnasiet i Västerås, innan jag valde estetiskt program. Annars skulle jag ha varit klar i vår.

Hon ser inte ett dugg ledsen ut för det, hon kom ju på det program hon ville till sist. Det med mycket musik på schemat!

Läs mer om Sara i fredagens SA!

Mer läsning

Annons