Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hälsa och mc är Tomas melodi

Tomas Hansson i Heby tycker inte att hälsa och hojåkande står i kontrast till varandra. Han mår bra av att åka mc och då är det bra för hälsan resonerar hälsopedagogen.

Annons

När han var åtta år och bodde i By utanför Heby fick han åka mc för första gången. Någonstans där började en motor att brumma i hans själ. Som mopedförare på Sätra Brunn väcktes hans andra dröm – att få jobba med människors hälsa.

I närbild

Den 7 juni firade han sin 50-årsdag och nu ligger hans bok om Harley-Davidsonmotorcyklar, specialbyggda och modifierade sådana, klar för tryckning.

Han är sedan tio år tillbaka

fotograf och skribent på frilansbasis i Big Twin, Harley Davidsonåkarnas favorittidning, och skriver dessutom krönikor om hälsa i Den moderna hantverkaren, DMH.

Sommaren 2009 visade han ett urval av sina bilder på utställningen Two wheels på Café Jernvägen i Sala. Utställningen blev mycket uppskattad och då föddes idén om att samla bilderna i en bok. Harley Custom Bikes heter den och kommer ut på svenska i sommar.

– Det finns ett stort intresse för Harley Davidson i Sverige. Här finns världens största oberoende Harley Davidsonklubb med 10 000 medlemmar. Cirka 35 000 cyklar finns i lilla Sverige bara.

Naturligtvis kommer han till tidningen på sin fem år gamla Softail Herritage från 2006.

Läs hela artikeln i onsdagens SA!

Mer läsning

Annons