Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knivigt värre i källarlokal i Heby

De har lärt känna människor med samma intresse runt om i Norden, och laddar nu inför en knivmässa i Gysinge i slutet av juli.

Annons

. När man har ett gemensamt intresse är det lätt att bli vänner. Det har Pentti Turunen, Britt-Marie Fröjdhammar och Leif Sjöqvist erfarit. Sedan några år träffas de och slöjdar knivar tillsammans.

Mötet

Britt-Marie Fröjdhammar och Leif Sjöqvist, båda Sala, slinker ner för trappan intill kaféet Åbagarn i Heby. Hit kommer de minst en gång i veckan för att måtta, knåpa, limma och slipa för att till slut få ännu en kniv till samlingen.

– Ja, jag har lite svårt att skiljas ifrån dem. Varje gång tänker jag ”den här lär jag nog göra mig av med”, men det slutar alltid likadant, säger Britt-Marie med ett skratt.

Lokalen hyses av hebybon Pentti Turunen sedan några år tillbaka. Här finns diverse maskiner och verktyg, som gjorda för att tillverka knivar i alla möjliga färger, stilar och storlekar.

– Jag är här flera gånger i veckan, även om jag inte jobbar så många timmar åt gången. Det orkar jag inte, säger Pentti och hänger av sig sin jacka efter att även han precis anlänt för dagen.

Carola Blank

Mer läsning

Annons