Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Madde fixade utbildningen

I början av juni tog Saladammbon Madeleine Olsson examen som Silviasyster och fick utmärkelser av drottning Silvia och prinsessan Christina. Kunskaper inom omvårdnad började Madeleine skaffa sig redan under gymnasietiden.

Annons
Undersköterskan Madeleine Olsson, tidigare Lundberg, fick den nionde juni rätten att bära titeln Silviasyster. ”Jag vet inte om det finns några fler Silviasystrar här i Sala”, säger hon undrande. FOTO: Lovisa Granberg

–Jag ville jobba med människor, säger Madeleine Olsson om valet att läsa till undersköterska på Kungsängsgymnasiet i Sala.

Det har hon fått göra. Sedan tre år tillbaka arbetar hon på vård- och omsorgsboendet Hagundagården, Förenade Care, i Vänge utanför Uppsala. Där tar hon hand om personer med stora omvårdnadsbehov och personer med demenssjukdomar.

Efter ett år på arbetsplatsen frågade verksamhetschefen Sara Landberg Madeleine om hon ville gå på Sophiahemmets nätbaserade utbildningsprogram för undersköterskor. En utbildning vars syfte är att ge kursdeltagaren spetskompetens som vårdare och handledarkunskaper inom demensvård. Chefens fråga väckte huvudbry hos Madeleine.

–Jag var jättetveksam, eftersom det var på högskolan. Jag tänkte att det fixar inte jag.

Tveksamheten till trots tog Madeleine reda på mer om utbildningen och frågade närstående vad de tyckte om den. Hon anmälde sig till slut och kom in. Hennes arbetsgivare betalade utbildningsavgiften på 70000 kronor.

Läs mer i SA onsdagen den 23 juni!

Madde får diplom av fru Magnusson.FOTO: Sanna Lundberg

Mer läsning

Annons