Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Manne har sina rötter i Etiopien

När mamma Kerstin och pappa Berndt fick hem lilla Manne till Sverige, var han två och ett halvt år. Adoptionen gick smidigt och ett liv med trygghet och kärlek väntade honom. Från den dagen förändrades Mannes liv drastiskt. Från barnhemmet i Etiopien till ett land med helt andra möjligheter följde.

Annons
”Det är högst tveksamt om jag levt idag om jag blivit kvar i Etiopien”, säger Magnus ”Manne” Göthelid. FOTO: Malin Davidsson

Mannes biologiska mamma dog i samband med förlossningen och hans pappa var, och är än idag, okänd. Ett liv på barnhemmet blev hans verklighet. Manne blir tyst en stund innan han säger:

–Mitt liv hade absolut varit helt annorlunda idag, om jag ens levt. I ett land med inbördeskrig i över 30 år och med allt vad det innebär är jag otroligt lyckligt lottad att jag fick komma till Sverige. Min mamma och pappa har stöttat mig under alla år i allt vad jag gör, mina syskon också. Jag har en liten tavla kvar från min biologiska mamma som är väldigt speciell för mig.

När märkte du att du inte såg ut som ”alla andra ljusa barn”?

–Jag och mamma stoppades ofta på stan av folk som ville känna på mitt hår, men alltid av vänlighet kände vi. De var nog mest nyfikna. Det var ju bara jag och en till svart kille i Sala på den tiden.

Läs mer i SA måndagen den 12 juli!

Mer läsning

Annons