Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Morganas liv är fyllt av "lovely chaos"

Ensam med ett hus och tre barn. Passionerad hemmasnickare, bloggare och politiker. Morgana Wiksell sticker ut med rosarött hår och tatueringar.

Annons

Mina Underbaringar. Så kallar Morgana Wiksell sina tre barn. ”Det blev tydligt för mig vilken meningen med mitt liv var när jag fick mitt första barn”.

I närbild

I bland kan det liksom kännas för mycket när människor säger att deras liv fick en mening när de blev föräldrar. Men när Morgana Wiksell säger det känns det bara genuint.

För det var så för henne – ett gammalt liv slutade och ett nytt började när hon fick sonen Ever. Efter honom har även sonen Vilje och dottern Lo kommit.

Morgana bor i ett stort rött hus mitt i Morgongåva tillsammans med barnen. Hon arbetar på LSS- daglig verksamhet och står som ersättare i Heby kommunfullmäktige för Socialdemokraterna. Hon sitter även som nämndeman i Förvaltningsrätten i Uppsala.

Morgana var tidigare fackligt förtroendevald, men är det inte längre. Hon får ibland projekt av handels i Uppsala

Hon är dessutom en passionerad hemmahantverkare och skribent med sin egen blogg, Queen of Night.

– Jag får ofta frågan hur jag orkar, men jag brukar svara att det handlar inte om styrka eller att orka. För mig så handlar det om att älska, välja och att brinna. Och jag älskar och brinner för mina barn, mina vänner och familj, mitt hus, jobb, uppdrag, hantverkande och skrivande.

Läs mer i fredagens SA!

Jessica Andersson

Mer läsning

Annons