Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Yrvädret Tilde Ahlström på bibblan

Tilde Ahlström är en mycket energisk tjej som tillsammans med mamma Sofia Jönsson ofta besöker Sala Stadsbibliotek.

Annons

På biblioteksgolvet ligger en hel samling av barnböcker i olika storlekar. Mitt i bokhögen sitter lilla Tilde Ahlström och bläddrar ivrigt. ”Hon älskar böcker”, säger mamma Sofia Jönsson och skrattar.

Den ett och ett halvtåriga damen vänder sida efter sida.

Ibland visar hon mamma när hon har hittat något spännande. När hon har läst klart ställer hon tillbaka böckerna i bokbackarna på uppmaning av mamma. Efter en stunds boktittande lämnar hon böckerna för en stund och beger sig till det lilla pusselbordet. Hon tittar upp och ler ett smittande leende.

– Hon är väldigt livlig och har gott om energi. Att bara sitta hemma och inte göra någonting är inte Tildes melodi. Hon är mycket nöjd när vi är ute på något eller åker och hälsar på någon, säger Sofia Jönsson.

Sofia och dottern besöker ofta biblioteket eftersom Tilde älskar böcker och mer än gärna tittar i dem. Varje gång lånar de hem lite ny litteratur och Sofia läser högt för sin vetgiriga lilla dotter. I januari är det dags för Tilde att börja i förskola. Hon har fått plats på förskolan Naturligtvis i Sala, något som Sofia och hennes sambo är mycket nöjda över.

– Vi var där och hälsade på och det kändes helt rätt. Ett stort plus är att de är ute så mycket och använder sig av naturen i pedagogiken, säger Sofia.

Hon är inte orolig för att Tilde inte ska trivas.

– Det här kommer att bli något positivt för henne. Tilde är så social och älskar att leka med andra. Hon har så mycket energi så förskolan kommer att bli bra för henne.

Camilla Röjerås

 Läs mer om Tilde och hennes mamma Sofia i onsdagens SA!

Mer läsning

Annons