Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sommarstugemorden: Hemlig avlyssning – så ringade polisen in Johanna och Mohammad

 
Sommarstugemorden
Visa alla artiklar

Polisen avlyssnade Johanna Möller och Mohammad Rajabi efter att de släppts efter anhållandet i augusti. "Det är allvar, det är mord och jag vill inte bli dömd", säger Johanna på en av inspelningarna.

Johanna Möller och Mohammad Rajabi greps och anhölls den 16-19 augusti. När anhållandet hävdes fortsatte polisen sin spaning genom hemlig avlyssning i Johanna Möllers bil och av både hennes och Mohammad Rajabis mobiltelefoner. Spaningen och avlyssningen fortsatte när Möller åkte till Thailand. Eftersom polisen visste att Rajabi befann sig i Trondheim och Johanna förväntades komma dit, avlyssnades deras hotellrum.

Här är delar som har framkommit i avlyssningen:

Johanna: ... Norge ... Kan du smuggla dig dit? Det kan ju inte vara så jävla svårt... De kanske har satt en avsändare i vår bil. Det är allvar, det är mord och jag vill inte bli dömd för mord eller medhjälp till mord och sitta i finkan i tio år.

Johanna fortsätter att uppmana Rajabi att vara tyst: "Du ska säga inget. Inget. Du har hållit på och sjabbla till det rejält och jag ska säga ... din käft gav bara olika alternativ, du ska zip – okej?"

Hon instruerar också Rajabi om vad han ska säga om övernattningar på Granliden:

Johanna: Du? Om polisen frågar om vi har sovit över på landet i sommar i en säng.

Rajabi: (Ohörbart) Säng?

Johanna: Ja, på landet (ohörbart) så har vi det, okej? Du och jag har sovit på landet.

Johanna Möller ska också ha försökt få fram meddelanden till Mohammad Rajabi i häktet och till sina familjemedlemmar utanför häktet. Cirka 40 lappar har tagits i beslag.

Bland lapparna som beslagtogs menar åklagarna att det framgår att Johanna Möller har detaljerad information om mordet och mordförsöket vid Granliden den 3 augusti 2016 och att hon försöker instruera och styra samt beskylla andra.