Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sommarstugemorden: Svärsonen hävdar att han satts dit som hämnd

 
Sommarstugemorden
Visa alla artiklar

42-åringens svärson, som sitter häktad misstänkt för inblandning i drunkningsmordet vid Hjälmaren 2015, tror att han har angivits som hämnd. Det framgår i en personutredning som frivården gjort.

Det är frivården i Eskilstuna som gjort utredningen, som Eskilstuna-Kuriren var först med att berätta om. 25-åringen berättar att han växte upp fattigt i sitt hemland och arbetade i olika länder för att kunna ta sig till Sverige som ensamkommande flyktingbarn. Mannen har tidigare haft problem med missbruk och har under många år rökt hasch dagligen. Han förekommer i belastningsregistret för flera fall av narkotikabrott och trafikbrott. Han säger att han har numera väljer bort narkotika och fokuserar på familjen.

I personutredningen framgår också att 25-åringen nekar till brottet som han nu är misstänkt för. Han tror att han är misstänkt för drunkningsmordet i Hjälmaren på grund av att en annan person har angett honom som hämnd för en konflikt dem emellan.

I yttrandet föreslår frivården att tingsrätten ska inhämta ett paragraf 7-intyg, ett läkarutlåtande, gällande 25-åringen. Intyget ger underlag för om det behövs en mer omfattande läkarundersökning, exempelvis en rättspsykiatrisk undersökning. I personutredningen har det framkommit att det finns riskfaktorer för återfall i brott och att det föreligger behov av bevakning.

Själv anser 25-åringen att han har en god psykisk hälsa, men att han har lätt för att bli arg och är impulsiv.

Läs också: Sommarstugemorden: Tre anhållna för makens drunkning

25-åringens svärmor har tidigare delgivits misstanke om brott gällande drunkningsmordet på hennes make 2015. Det fanns tecken på att hon kunde ha haft hjälp och misstankarna föll på hennes familj. I mitten på februari anhölls hennes 25-årige svärson, liksom hennes son och dotter. Den 17 februari begärdes svärsonen häktad medan sonen och dottern släpptes. Svärsonen är numera huvudmisstänkt för mordet.

Läs också: Sommarstugemorden: Misstankarna har stärkts mot 25-åringen