Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sommarstugemorden: Tre anhållna för makens drunkning

 
Sommarstugemorden
Visa alla artiklar

Tre personer har anhållits, misstänkta för mord på maken till den 42-åriga kvinna som sedan tidigare misstänks för delaktighet i mord och mordförsök på sina föräldrar.

Först med att berätta nyheten var Eskilstuna-Kuriren .

I ett pressmeddelande uttalar sig kammaråklagarna Jessica Wenna och Johan Fahlander:

– Vi har anledning att misstänka att de här tre personerna har varit delaktiga i mordet och har därför beslutat anhålla dem som skäligen misstänkta för delaktighet i mord på den mansom hittades drunknad utanför Arboga i augusti 2015.

Skäligen misstänkta är den lägre av de två misstankegrader, "skäligen misstänkt" samt "på sannolika skäl misstänkt", som krävs för att anhålla någon.

Alla tre greps i sina respektive bostäder på onsdagsmorgonen och togs inledningsvis in på förhör. Efter förhören beslutade åklagarduon Johan Fahlander och Jessica Wenna att anhålla trion.

Misstankarna handlar i allt väsentligt om att de ska ha sett till att den drunknade maken på något vis forslats i bil till sommarstugan utanför Arboga.

Enligt källor till denna tidning kan transporten, från Eskilstuna till Arboga, ha utförts på småtimmarna, natten mellan den 7 och 8 augusti 2015.

Vid 8-tiden larmade 42-åringen om att maken var försvunnen.

– Vi tror inte kroppen legat särskilt länge i vattnet när den väl hittas vid 10-tiden på lördagsförmiddagen, säger poliskällan.

42-åringen uppgav i de inledande förhören att enbart hon, maken och deras gemensamma tvillingar, som vid den tiden var i treårsåldern, var på plats och att de anlände under fredagen.

– Det finns mycket som pekar på att detta inte är sant, säger poliskällan.

Inledningsvis trodde man att makens död var en olyckshändelse men senare utredning, bland annat grävdes makens lik upp och genomgick ny rättsmedicinsk undersökning, har ändrat på den saken .

Den 42-åriga kvinnan sitter sedan en tid häktad misstänkt för såväl inblandning i makens död som i mordet och mordförsöket på sina föräldrar . Hennes 19-årige pojkvän har erkänt inblandning i det brottet.

Enligt åklagarna kommer man under de närmaste dagarna att gå vidare bland annat genom att förhöra de anhållna.

"Ytterligare kommentarer kommer i nuläget inte att kunna lämnas av åklagarna eftersom det råder förundersökningssekretess" enligt Åklagarmyndigheten.Man meddelar också att polisen är intresserade av att "komma i kontakt med personer som kan lämna upplysningar om den inträffade händelsen."

Läs även: Sommarstugemordet: 41-åringens makes död granskas på nytt

Läs även: 41-åringens mamma om sommarstugemordet: "Det är ett trauma"