Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sommarstugemordet: "Jag behöver få sörja i fred"

 
Sommarstugemorden
Visa alla artiklar

41-åringens mamma ber att medierna lämnar henne i fred.

Den 63-åriga kvinnan miste sin 68-årige make i vad som polis och åklagare anser är mord. Hon utsattes själv för svåra skador - ett mordförsök. Inledningsvis var hon till och med själv misstänkt.

I stället sitter hennes 41-åriga dotter häktad, misstänkt tillsammans med dotterns 18-årige pojkvän, för mordet och mordförsöket, det så kallade "Sommarstugemordet", i Arbogatrakten.

Dådet utfördes den 3 augusti i år. Nu har hon i sina dubbla roller som änka - och mamma till den kvinna som misstänks för inblandning i mordet - bett om respekt och hänsyn.

Genom sitt målsägandebiträde, advokat Susanna Cleve, har hon gått ut med en vädjan till massmedia att lämna henne i fred. Hon skriver själv i ett kort meddelande som advokaten förmedlat till massmedia:

"Det går inte att med ord beskriva det trauma som jag går igenom som både fru och mamma. Smärtan är obeskrivlig. Jag orkar inte göra några uttalanden eller intervjuer. Jag behöver få sörja ifred. Jag hoppas att ni respekterar detta."