Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sorfs framgångar fortsätter – utsågs i helgen till Årets ridklubb i Västmanland

Dessutom fick Patricia Nyman, ordförande i Sorfs ungdomssektion, utmärkelsen Årets eldsjäl. "Det känns ofattbart, och jättestort", säger hon glatt.

I november fick Sorf, Salaortens ryttarförening, utmärkelsen Årets ungdomssektion av Svenska Ridsportförbundet, bland annat tack vare ett lyckat integrationsprojekt. Nu har de prisats igen.

Läs mer: Salas unga ryttare har bästa verksamheten i Sverige

Läs mer: Hästar går i täten för lyckat integrationsprojekt

När Västmanlands ridsportförbund ordnade sin allra första ridsportgala i helgen stod det klart att Sorf knep två fina utmärkelser. I konkurrens med 23 andra ridklubbar i länet blev Sorf utsett till Årets ridklubb med nomineringen: "Salaortens ryttarförening har under året 2016 jobbat med ett integrationsprojekt för att få alla att känna sig välkomna och betyda något i Sverige och inom ridsporten. Projektet som Sorf startade har gått mer än förväntat bra. Det ska nämnas att det är ungdomarna på klubben som hållit i projektet med stöd från vuxna."

För Emma Öqvist, Sorfs verksamhetschef, var det helt oväntat.

– Det var som en chock när de ropade upp oss. Vi hade ju redan tidigare fått pris för Årets ungdomssektion, så jag tänkte att nu väljer de väl någon annan klubb, säger hon.

Framgångarna tror hon beror på nya visioner och tankar, och att sammanhållningen i föreningen är så stark. Att tänka både vad föreningen kan göra för medlemmarna, men också tvärtom.

– Det sägs att de ideella arbetet försvinner mer och mer, men så är det inte här.

Priset till årets eldsjäl gick till Sorfs ungdomssektions ordförande Patricia Nyman.

– Det var nervöst att gå upp och ta emot priset. Jag hade precis varit med och tagit emot priset för Årets ridklubb, och tänkte "inte kan vi väl få två pris". Men det fick vi och det känns ofattbart, och jättestort, säger hon.

Se också: TV: Normann blev Patricias räddning

Nomineringen lyder: "Framåtdrivande i Salaortens ryttarförening i ungdomssektionen, skapar många aktiviteter för de yngre i föreningen. Ungdomssektionen jobbar mycket med antimobbning, även en hejskola för alla få en positiv attityd."

Det är medlemmar från Västmanlandsdistriktet som har skickat in nomineringarna som juryn inför 2017 års ridsportgala sedan valt mellan.