Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SOS Alarm svarar på Medhelps kritik

Under ett möte mellan landstingspolitikerna och företaget Medhelp i måndags kritiserades beslutet att låta SOS Alarm ta över ambulansdirigeringen. Medhelp ansåg att företaget hade stora brister.

Annons

SOS Alarm säger att kritiken är obefogad. De har genomfört utvecklingar på flera områden och är i dag godkända av Socialstyrelsen. Målet är också att se till landstingets önskemål om att fler sjuksköterskor ska besvara samtalen.

- Det finns ingen forskning som säger att det är sämre att låta SOS-operatörer svara på samtal. Det förkortar väntetiden i och med att operatören kan börja handläggning direkt, men vi kommer naturligtvis försöka rätta oss efter landstingets krav så långt det är möjligt, säger Anders Klarström, presstalesman för SOS Alarm.

Han säger att det är för tidigt att säga varifrån larmsamtalen kommer att besvaras, men företaget har dirigerat räddningstjänst i 40 år och det kräver att de har bra lokalkännedom.