Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brage sparkadePelle Johansson

Efter bara fyra matcher fick Pelle Johansson sparken som tränare för superettaklubben IK Brage.
Som det känns nu har jag tappat all glöd för fotboll, säger han till SA.

Annons
En har fått gå. Här har ni alla superettatränare innan seriestart. Nu har en, Pelle Johansson, fått sparken. Övre raden från vänster: Hans Lindbom (Jönköping Södra), Patrik Werner (Degerfors), Örjan Glans (Ljungkile), Tony Johansson (Värnamo), Glenn Ståhl (Värnamo), Andreas Thomsson (Åtvidaberg), Kalle Granath (Västerås), Pelle Johansson (Brage), Sören Åkeby (Sundsvall) och Thomas Askebrand (Falkenberg). Nedre raden från vänster: Roger Franzén (Hammarby), Roberth Björknesjö (Brommapojkarna), Joakim Persson (Ängelholm), Hans Eklund (Landskrona), Lars Ternström (Qviding), Rikard Norling (Assyriska) och Roar Hansen (Öster). Foto: Jessica Gow

Det var i onsdags som Pelle Johansson från Heby fick beskedet att han inte längre är tränare för Borlängeklubben IK Brage.

– Det kom som en total överraskning för mig, berättar Pelle.

Hur mår du i dag?

– Inte bra förstås. Jag är både besviken och ledsen.

Det är inte bara det att han fått sparken som är det jobbiga.

– Jag har jobbat väldigt nära flera personer i Brage som vetat en del, men jag har inte fått reda på någonting.

Pelle Johansson berättar att redan efter första matchen, då Brage föll hemma mot Ängelholm, hölls det ett möte med spelarna. De var några spelare som tyckte att Pelle hade en otydlig ledarroll. Det är något som han har fått reda på i efterhand.

– Men ingenting hände efter det mötet, jag fick inga signaler på att något var fel.

Men i onsdags fick han beskedet från Brage styrelse.

– Anledningen ska vara att jag har en otydlig ledarroll. Mer vet jag inte. Jag har inte fått reda på vad de är kritiska till.

Vad tror du det kan vara som de menar beträffande din ledarstil?

– Jag vet inte. Jag har försökt vara mig själv. Jag har haft en bra och levande dialog med spelare och ledare i föreningen.

Nu blir det Brages sportchef Lennart ”Kral” Andersson som har tar över som tränare. En roll han haft de två senaste åren.

– Det är väl det som är lite av problemet, att den tidigare tränaren finns kvar i klubben. ”Kral” var framgångsrik och förde upp Brage i superettan och höll dem sedan kvar och jag kan tänka mig att det finns spelare i klubben som har honom som lite av en gud, säger Pelle Johansson.

Läs mer i fredagens SA.

Mer läsning

Annons