Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det var en miss av arrangörerna"

Det som skulle bli en motorfest över flera dagar i ABB Arena i Västerås blev i stället en tragedi. Den 48-årige Peter Koij från Falun omkom efter att ha kraschat.
- Det var en säkerhetsmiss, säger Tommy Flyktman.

Annons
Tommy Flyktman vet inte om han ska köra SM-finalen i isracing. Foto: Niclas Bergwall

Det var vid den internationella tävlingen på onsdagskvällen som den meriterade Peter Koij kraschade vid utgången av en kurva. Olyckan skedde i det andra heatet och Koij fördes med ambulans till Centrallasarettet i Västerås.

Tävlingen fortsatte och det var först när prisutdelningen var färdig efter klockan 22.00 som de tävlande och publiken fick beskedet om att Koij hade avlidit av de skador han ådrog sig.

Alla inblandade i sporten är förstås berörda av det som hänt.

– Jag tycker inte SM ska köras i Västerås. Inte så här tätt in på det som hänt. Det känns helt enkelt inte bra, säger Tommy Flyktman, som är uttagen till SM och som såg onsdagens tävling.

– Det var en arrangörsmiss. Jag sa till min mamma innan kraschen att ser det ut så här på lördag kör jag inte SM-finalen, fortsätter Flyktman.

I dagsläget är det meningen att SM-finalen ska avgöras i arenan, trots det som har hänt.

– Jag vet inte om jag ska köra, jag måste prata med min familj. Som det känns nu är jag tveksam, det känns helt enkelt inte bra, säger Tommy Flyktman.

Läs mer i fredagens SA.

Tommy Flyktman. Foto: Niclas Bergwall

Mer läsning

Annons