Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

HAIF:s fina hemmasvit bröts

Trots en man mer i 78 minuter och en straffspark lyckades inte Heby AIF vinna hemma mot Karlberg. Gästerna vann rättvist med 2-1 (0-0).

Annons
Tobias Bosell fälls - Karlbergsspelaren blir utvisad och Heby AIF får straff. Foto: Mikael Stenkvist

I den åttonde hemmamatchen i årets division 3 kom alltså den första hemmaförlusten inför 97 åskådare på Tegelvallen.

Heby AIF-tränaren Henrik Alriksson var påtagligt besviken och upprörd efter matchen.

- Riktigt tråkigt, säger Henrik Alriksson.

Heby AIF fick en bra chans att ta ledningen i matchen. Redan i den tolfte spelminuten drabbades Karlberg av en frilägesutvisning i straffområdet.

Den efterföljande straffen slog dock inte Andreas Nilsson bättre än att Karlbergs målvakt kunde rädda.

HAIF fick bra tryck minuterna direkt efter utvisningen men sedan jämnades spelet ut. Det var dock HAIF som skapade de bästa chanserna. Den bästa hade Andreas Nilsson när han sköt i insidan på stolpen efter 25 minuter.

Det blev i stället Karlberg som tog ledningen efter 54 minuter. Erik Axelsson fintade bort Hebybacken Anton Westerberg i straffområdet och avslutade sedan vid den första stolpen.

Karlberg var hela tiden farliga på omställningar i den andra halvleken. Det var också på en sådan som 2-0-målet kom. Hebymålvakten Conny Landström gjorde en utrusning på en djupledsboll men hann inte fram till bollen innan gästernas Martin Pettersson tog den och sedan kunde slå in den i öppet mål.

Heby AIF hade svårt att få till något anfallsspel. Lite hopp tändes ändå när Mattias Falk slog in returen på Tim Torstenssons stolpskott i den 70:e spelminuten.

Men Karlberg var sedan närmare ett mål än vad Heby var.

- Hade "Nisse" (Andreas Nilsson) gjort 1-0 på straffen hade vi vunnit, säger Henrik Alriksson som hade svårt att hitta något positivt i matchen.

- Det var dålig vilja och dåliga passningar. Vi är inte bättre än ett mittenlag.

Med sex matcher kvar är Heby AIF fyra poäng efter serietvåan Karlberg.

Mer läsning

Annons