Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Hallkriseni Sala är akut"

Det råder stor hallbrist i Sala – och det är enligt Sala Silverstadens ordförande Patrik Johansson akut.
- Ja, vi är flera sporter som har svårt att driva våra ungdomsverksamheter, säger han.

Annons
Foto: Mikael Stenkvist/Niclas Bergwall

Det är många föreningar som slåss om de värdefulla tiderna i Salas olika hallar. Sala Silverstaden är en av dessa.

– Vi har akut behov av fler tider i hallar med måtten 40x20 meter. Men jag vet att även Sala Handbollsförening och andra föreningar skulle vilja ha fler tider, säger ordförande Patrik Johansson.

Som det är i dag räcker inte tiderna till för Salas föreningar.

– Nej, verkligen inte. Sala kommun följer inte alls Riksidrottsförbundets direktiv vad det gäller antalet timmar som ungdomslag ska kunna träna i stor hall, säger Patrik Johansson.

Sala Gymnastikförening:

– Vi har verkligen stora problem på barn-, ungdom- och gruppträningar. Barn- och ungdom får inte plats med redskapen som behövs och Salbergahallen är inte anpassad för vår verksamhet, säger Gunilla Pettersson, ordförande i Sala Gymnastikförening.

Vad tycker du Sala kommun ska göra?

– Situationen är akut och något måste göras. Vi blir erbjudna små salar för många av våra ungdomslag och det är inte bra. De är så många och behöver vara på fullstora planer, påpekar Johansson.

Förutom Sala Silverstaden och Sala Gymnastikförening har Sala Handbollsförening också ett akut behov av större lokaler för sin verksamhet.

– Det är ett jätteproblem för oss. Vi har framför allt problem på ungdomssidan. Vi har tappat ungdomslag för att vi inte fått tillräckligt bra tider som passat våra ledare. Antingen har det varit för tidiga eller för sena tider, säger Sala HF:s ordförande Tomas Eklund.

Läs mer i fredagens SA.

Mer läsning

Annons