Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johan Eklundh fyra i elitklassen

Det blev succé för Salaförarna när Östra Opens vinterserie drog i gång på Isätrabanan. Johan Eklundh, som länge varit på gång, fick nu sitt genombrott med en fjärdeplats i elitklassen.

Annons
Johan Eklundh. Foto: Nils-Erik Johansson

Johan Eklundh körde mycket stabilt med helt jämna varvtider och han var mycket nöjd med att det äntligen släppte. Han var endast 1.54 sekunder efter segrande Johan Gustafsson, Östhammars MK.

I juniorklassen körde Niklas Nelson Berg in på en nionde plats men han var missnöjd med de två sista varven då han tappade placeringar.

Pontus Högberg, Skutskärs MS, vann juniorklassen och var även totalsnabbast i tävlingen. Robert Bergman, Västerås MK, var tvåa i klassen.

Robert Norgren har gått upp från motionsklassen till att köra den tuffare breddklassen och det var inga problem och han slutade fyra, placeringen före Håkan Johansson.

Per Eklundh vann 40-50-klassen och lika bra var Anders Svanefjord i äldsta motionsklassen. Sanna Bergman körde bra men fick se sig slagen med drygt tre minuter av Jessica Jönsson, Göta MS.

Totalt så startade 254 förare i den första deltävlingen.

Mer läsning

Annons