Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kenneths VM-äventyrslår det mesta

Att se en VM-match är stort. Här har ni en som sett en final, bronsmatch, semifinal och dessutom straffdramat mellan Sverige-Rumänien.
- Jag kände givetvis att jag var med om något stort, säger Salabon Kenneth Loinder.

Annons
VM-klenod. När Kenneth Loinder var på fotbolls-VM i USA 1994 passade han på att ta hem en souvenir från en av matcherna. foto: Niclas Bergwall

SA sökte er som någon gång sett en VM-match i fotboll och det var många som hörde av sig. De flesta hade varit på VM i Sverige 1958, men även VM 1990 i Italien och VM för fyra år sedan i Tyskland var representerat.

Men ingen kom upp i den nivån som Kenneth Loinder nådde den där varma sommaren för 16 år sedan. Den då USA-boende Kenneth såg fyra matcher under världsmästerskapen – och det var inte vilka matcher som helst: Sverige-Rumänien, Sverige-Brasilien, Sverige-Bulgarien och Brasilien-Italien.

Värdsklass!

Kenneth Loinder, numera 54 år, flyttade 1987 till USA och sex år senare, 1993, började han fundera på att se några matcher vid VM i USA. Han tog kontakt med en resebyrå, som då sa att det var för tidigt att boka eftersom kvalet inte var färdigspelat.

– Men sedan hörde resebyrån av sig och jag fick ett erbjudande att köpa ett paket med tre matcher och fem nätter på hotell i Santa Monica för cirka 7 000 kronor, berättar Kenneth.

Han beställde fem resepaket så han kunde ta med sig kompisar. Men han visste förstås inte då vilka lag han skulle få se.

–Det blev en lyckträff, säger han med ett stort leende.

Läs mer i fredagens SA.

Mer läsning

Annons