Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Målexplosion av Heby AIF

Heby AIF gjorde en mycket stark insats då tabelltrean Råsunda besegrades med 7-0 (2-0) på Arena Tegelvallen på lördagen.

Annons

-Jag tycker att det kändes avgjort sedan vi gjort 3-0 i början av andra halvlek, säger David Namerius, en av två tvåmålsskyttar i Heby.

Han har nu gjort fem mål i A-laget.

- Målskyttet har alltid varit min akilleshärl så det känns skönt att det lossnat nu. Målskyttet gör att jag växer, fortsätter han.

Hebytränaren Henrik Alriksson var smått tagen efteråt. 

- Jag har aldrig sett Heby spela så här bra, säger han.

Heby fick en drömstart. Tobias Bosell gjorde 1-0 i första anfallet och 2-0 kom bara elva minuter senare genom Andreas "Nisse" Nilsson. Heby fick en lika bra öppning i andra halvlek, 3-0 redan i första minuten. Målskytt denna gång ytterbacken Patrik Nordin.

Heby visade upp ett mycket välorganiserat och disciplinerat försvarsspel, bra passningsspel och ett varierat anfallsspel med blandning av tålamod i uppspelen och snabba omställningar.

Då Heby saknade ett tiotal spelare på grund av skador, avstängningar och studenten fick veteranen Thomas "Knalin" Fange hoppa med igen. Förutom någon strömatch har han inte spelat i A-laget sedan 2007. Han gjorde nu ett mycket lyckat inhopp som mittback. Han gick av en kvart in i andra halvlek.

- Jag började känna av en ljumske. Att jag är med är en nödlösning. Jagt betämde mig i morse men i fortsättningen håller jag mig till farmarlaget i division 7, säger han och ler.

Hebys målskyttar var Andreas Nilsson 2, David Namerius 2, Tobias Bosell 1, Patrik Nordin 1 och Tim Torstensson som nu gjorde sitt första mål i Heby i seriesammanhang.

Läs mer i måndagens SA.

Mer läsning

Annons