Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mathias spelarsin sista match

På söndag ska allkonstnären och bolltalangen Mathias Magnusson spela sin sista tävlingsmatch.
- Det känns bara bra att jag tagit ett beslut, säger han.

Annons
På söndag spelar Mathias Magnusson sin sista match med Silverstaden. Foto: Mikael Stenkvist

Allting har ett slut – även Mathias Magnussons långa idrottskarriär. Den 39-årige veteranen har 25 år bakom sig i seniorens idrottsvärld, men nu får det vara nog.

– Jag bestämde mig inför årets säsong och nu känns det helt rätt att sluta, säger han.

Jag har följt herr Magnusson på hans väg med framgång och motgång. Faktum är att han är den sista idrottaren i en lagsport som fortfarande är aktiv sedan jag en gång började arbeta på SA på 80-talet. Jag minns Mathias som basketspelare – men också som bandyspelare. Jag har dessutom spelat med honom i Sala FF:s A-lag och jag har sett många av hans högtidsstunder som innebandyspelare i Silverstaden.

Allkonstnär? Javisst. En lirare? Så sant.

Men, som sagt, allting har ett slut även för Magnusson.

Känns det jobbigt att sluta?

– Nej, det gör inte det. Nu ska min sambo Sofie få tid så hon kan syssla med sin boxning. Sedan har jag min son Neo som jag ska vara med.

Sista matchen i karriären spelas på söndag hemma mot Arvika och därmed sätter han punkt på en säsong som varit jobbig. Silverstaden åker ut division 1 med dunder och brak.

– Ja, visst har det varit jobbigt, men vi har absolut inte haft tråkigt. Jag tycker det ändå är lite trist att vi inte fick några nyförvärv, det lag vi har spelat med har ju inte alls räckt till.

”Matta” – som han kallas – har de senaste åren varit spelande tränare i Silverstaden. han har även tränat Norrby SK:s fotbollsherrar under ett par år.

Kan du rangordna det du gjort?

– Nej, det är svårt, allting har varit kul.

Läs mer i fredagens SA.

Mer läsning

Annons