Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nära 20 mål i baken för Silverstaden

Det blev en riktig målorgie i Idrottshallen på fredagskvällen. Totalt gjordes 28 mål när Silverstadens herrar föll med 9–19 (1–5, 8–7, 0–7).

Annons
Fredrik Månsson.

Silverstadens herrar är sedan en tid klart för spel i division 2 i höst. Laget kommer att sluta jumbo i division 1 norra efter en säsong som troligen blir den sämsta i klubbens historia.I fredags föll Salaklubben i länsderbyt mot MIK Västerås med 9–19.

En bra period och två riktigt svaga fick de 104 åskådare se som sökt sig till Idrottshallen. En svag och loj förstaperiod (1–5) följdes av en bra andra (8–7) och en urusel tredjeperiod (0–7). Målskyttar i hemmalaget var Fredrik Månsson 2, Jocke Wallén 2, Jonas Ahlin, Tom Bergman, Mathias Magnusson, Jesper Reinholdsson och Christopher Viklund.

Är 9–19 nytt bottenrekord för Silverstaden? Nej, största förlusten är 2–15 hemma mot IBK Alba i februari. I förra omgången föll laget med 3–13 mot IBK Aston.Men Silverstaden har aldrig tidigare släppt in så många mål som 19. Det tidigare bottenrekordet var 16 i 7–16-matchen borta mot Runsten i februari 2010.28 mål i en match är inte bara klubbrekord – det är rekord i en division 1-match genom tiderna.

Mer läsning

Annons