Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

På Nya Zeeland var mycket annorlunda

Travtränaren Jörgen Westholm är hemma igen efter sin utflykt till Nya Zeeland. Hästen Annicka är dock var där för två starter till.

Annons
Hästskötarna Linn Andersson och Malin Lokby har fått hem sin chef Jörgen Westholm. Här är de tillsammans med Ukino Du Vivier.

I Nya Zeeland värmer inte hästarna upp inför loppen och sulkyna var mycket smala och obekväma. Det var inte riktigt som i Sverige insåg Jörgen Westholm under sitt 12 dagar långa besök.

– Att hästarna inte värmde upp alls kändes lite märkligt, säger Jörgen Westholm som dock har mest positiva erfarenheter från landet på andra sidan jordklotet.

– Det var bättre konkurrens där än jag trott. De är inte så långt efter Sverige. De månar om publiken och hästägarna där vilket gjorde att många kom till travbanorna.

Jag träffar Jörgen på hans anläggning sedan två år tillbaka, i Karlsro. Solen strålar över de stora beteshagarna kring gården. Döttrarna Signe, 3 år och, Ines, snart ett år, busar på golvet i fikarummet. De tycker att det är skönt att pappa är hemma igen.

6 januari åkte Jörgens ögonsten Annicka över till Nya Zeeland. Från London, där hästen stod i karantän i tre veckor, och till stallet på Nya Zeeland tog resan 35 timmar.

– Annicka är extremt trygg och cool och åt och drack precis som vanligt på planet.

14 hästar till, galoppörer och ridhästar, var med.

Annicka är den första hästen från Europa som tävlat på Nya Zeeland

Jörgen kom hem i tisdags, men Annicka är kvar tillsammans med skötaren Lisa Mannberg. Två lopp till väntar därborta. På lördag, den 23:e, gäller det ett lopp i Kristchurch på Söderön. Det är på 2 200 meter och segerchecken är på 250 000 kronor. 6 maj avslutar Annicka tävlandet på Nya Zeeland i Aukland. Det är ett lopp med stillastående start över 3 200 meter.

Läs mer i måndagens SA.

Mer läsning

Annons