Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sala FF fick utdelningi andra halvleken

Sala FF vann som väntat lördagens hemmamatch mot IFK Västerås. Division 4-matchen slutade 2-0 (0-0) till SFF inför 152 åskådare.

Annons
Sala FF:s Niklas Svärd på väg igenom innan fälls. Foto: Niclas Bergwall

I konkurrens av fotbolls-VM (Argentina-Nigeria) var det inte fler än 152 som sökt sig till Silvervallen för att se SFF fortsätta sin jakt på en topplacering i fyran. Vädret var inte heller det varmaste och dessutom med lite regn och blåst.

- Men det viktiga i dag var att vi tog tre poäng. Sedan var det faktiskt vår första nolla i år, säger tränare Pelle Johansson.

SFF var det bättre laget och segern var odiskutabel.

- Ja, men någon riktigt bra match gör vi inte. Sista tredjedelen är inte bra och vi kommer till få avslut, säger Johansson.

Bäst i hemmalaget var Niklas Svärd, som stod för ett mål (2-0) och var upphovet till SFF:s ledningsmål. Han fälldes i den 64:e minuten och straffen satte Rasmus Liljebäck.

- Vi gör en bättre andra halvlek, säger Niklas Svärd, som också blev utsedd till matchens bästa spelare.

Känslan av att det var på väg att bli en 0-0-match fanns dock.

- Ja, faktiskt. Men vi spelade bättre i andra och det gav utdelning, säger Pelle Johansson.

För oss som följt läns- och riksfotbollen i många år är det tragiskt att se en så pass stor klubb som IFK Västerås riskera åka ned i division 5. På 70- och 80-talet spelade klubben i den näst högsta divisionen och derbyna mot Västerås SK lockade många tusen. Mot SFF var det mest sparka och spring.

- Ingen spelare i IFK skulle platsa i Sala, säger Pelle Johansson.

Läs mer om matchen i måndagens SA.

Mer läsning

Annons