Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sala FF närmade sigtoppen av division 4

Nu är det hett i toppen av division 4. Det efter att Sala FF på onsdagskvällen besegrat Bäckby med 6-3 (4-1) samtidigt som serieledande Arboga Södra föll borta mot Fagersta. Ny serieledare är Kungsör.

Annons
Inhopparen Karwan Azizi stod för två mål mot Bäckby. Bilden är från vårmatchen mot Bäckby som spelades på Silvervallen. Foto: Mikae Stenkvist

Sala FF fick jobba för tre poäng på onsdagskvällen. Borta mot Bäckby var det rena rama vilda västern när SFF vann med 6–3 (4–1).

- Men någon bra match gör vi inte, säger tränare Pelle Johansson.

Serieledande Arboga Södra föll (2-3 mot Fagersta) och Kungsör vann (2-1 mot BK 30) - och tog över serieledningen.

- Nu lever serien, det ska bli kul att möta Arboga på lördag, säger Johansson.

Jakten i division 4-toppen går vidare och fem omgångar återstår. SFF närmade sig kvalplatsen som Arboga har, dit är det fyra poäng. Serieledande Kungsör är fem poäng före.

SFF gjorde vad de behövde mot jumbon Bäckby, men Johansson var inte nöjd.

- Nej, det var ingen som var direkt glad efter matchen. Det gick för lätt i början av matchen och sedan var det inte så bra, säger han.

Redan efter en minut gjorde Velat Ucmaz 1-0 - som sedan blev 2–0 efter åtta minuter. Målskytt: Pelle Hammarbäck. Sedan kom Bäckby in i matchen och reducerade innan SFF:s Johan Godén och Velat Ucmaz ökade till 4–1.

I andra halvlek tappade SFF inledningsvis och Bäckby gjorde 2–4. Men SFF gick sedan i från och vann med 6–3 efter två mål av Karwan Azizi.

- En riktig hawaiimatch och jag är inte glad åt att vi släpper in tre mål. Men det viktiga var förstås att vi tog tre poäng, säger Pelle Johansson.

Bäst i SFF var Velat Ucmaz, som inledde matchen bra, Niklas Svärd och inhopparen Karwan Azizi.

Läs mer i fredagens SA.

Mer läsning

Annons