Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sala FF vann klart i vårepilogen

Sala FF avslutade vårsäsongen i division 4 på bästa sett. Hemma på Silvervallen besegrades Västerås BK 30 med 5-2 (4-1) efter en bra genomförd match.  

Annons
Rasmus Liljebäck i kamp med en BK 30-spelare. Foto: Mikael Stenkvist

Sala FF tog initiativet direkt i matchinledningen och spelade med bra fart.

- Jag hade innan matchen pratat om att de är viktigt att få en bra avslutning på våren. Vi var hungriga från start, säger Sala FF-tränaren Tony Mattsson.

1-0 kom efter tio minuters spel, efter en hörna. Det var SFF:s tredje hörna på kort tid och det var Karwan Azizi som nickade in ledningsmålet.

Det var bara Sala FF den första kvarten, därför kom gästernas kvittering i den 17:e minuten som en kalldusch för hemmalaget.

- Jag blev helt ställd. De säger att bollen först tog på Jonas Spårebos häl och sedan i Jonte Pierrous ansikte innan den gick i mål, säger målvakten Elias Spång.

Sala FF-målvakten hade annars en relativt lugn afton på SIlvervallen inför 209 åskådare.

BK:s målspruta Arto Ojutkangas stoppades effektivt av Sala FF och när han väl kom till avslut gick bollarna långt utanför mål.

Sala FF tappade något efter kvittering men avslutade halvleken starkt. 2-1 (Velat Ucmaz på fin djupledsboll av Niklas Svärd) och 3-1 (Jonas Spårebo på nick)  kom efter en dryg halvtimmes spel och på stopptid gjorde Karwan Azizi 4-1 på ett långskott.

Visserligen reducerade BK30 efter 62 minuter men Sala FF replikerade två minuter senare genom Filip Norgren och Sala FF hade bra kontroll på matchen i andra halvlek. SFF var närmare ett 6-2-mål än vad BK30 var en reducering.

- Vi spelar av matchen efter 5-2 och håller i bollen hyggligt då, säger Tony Mattsson.

Bäst i Sala FF var backen Johan Godén. Från sin ytterbacksplats deltog han bra i det offensiva spelet, framför allt i början av andra halvlek. Han avslutade matchen som mittback.

Sala FF går nu till sommarvila som serietvåa. Laget är tre poäng efter Juventus och har fyra poängs marginal till trean Kungsör.

Mer läsning

Annons