Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sala Hockey var nära  skräll mot serieledaren

Hemmastarka Sala Hockey var nära att skrälla mot serieledande Hallstahammar i Salahallen i fredags. Det blev dock förlust med 1–2 (1–1, 0–0, 0–1), bortalagets segermål kom med nio minuter kvar av division 3-matchen.

Annons

– Jag är lite besviken att det inte blir någon poäng. Det är små marginaler, jag tänker bland annat på när Oskar Spång hakas i ett friläge i den tredje perioden, säger Salatränaren Jonas Norgren.

Han är dock nöjd med hur Sala genomförde matchen. Det ska han vara, för Sala gjorde en bra match och startade matchen mycket bra.

Det var också Sala som gjorde 1–0 i matchen. Det var Isak Svensson som drog på ett skott, några meter in i offensiv zon, som gick i mål.

Hallstahammar kvitterade drygt fyra minuter senare på en spelvändning sedan Sala förlorat en offensiv tekning.

Mittenperioden blev mållös men det saknades inte chanser. Bland annat träffade Dan Brunström krysset med ett skott.

Efter en Hallstautvisning i mitten perioden hade Sala en femminutersperiod med stundtals riktigt bra tryck i offensiv zon.

I den tredje perioden tog Hallstahammar, som såg ut att höja tempot, över allt mer.

– Vi hade nog inte orken, vi brände mycket krut i början på matchen, säger Jonas Norgren.

Segermålet, en puck som mer eller mindre bara lades mot mål från backposition, letade sig in i mål bakom en skymd Jonathan Zackrisson i Salamålet.

Därefter drog Sala på sig några utvisningar men skapade ändå ett par bra lägen till en kvittering. Hallsta var dock det bättre laget och vann matchen rättvist.

Bäst i Sala var målvakten Jonathan Zackrisson.

Mer läsning

Annons