Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Salapremiär fördrifting på söndag

Mineraljakten ligger på is – men på söndag ska det köras bil på Björka Minerals fabriksområde i Sala. Det är dags för den allra första lokala tävlingen i drifting.

Annons
Pelle Eriksson far fram. Foto: Privat

Bilsport. Mineraljakten ligger på is – men på söndag ska det köras bil på Björka Minerals fabriksområde. Det är dags för den allra första lokala tävlingen i drifting.

Den lokala motorprofilen Pelle Eriksson sadlade om för cirka ett år sedan. Han gick då från rally till drifting. Nu är tiden mogen för de lokala motorsportintresserade att få uppleva sporten på nära håll.

– Vi ska tävla på söndag och vi kör i gång redan klockan nio på morgonen med möte och träning, berättar Pelle Eriksson.

Tävlingsstart är det några timmar senare och totalt är det ett 15-tal startande som ska köra på det asfalterade underlaget.

– Det är en liten provtävling och arrangör är SMK Hedemora. Vi har inte gått ut så hårt och marknadsfört oss, berättar Pelle Eriksson.

En trio intressanta förare kommer till start: Axl Danielsson (som har testkört för Formel 1), Mikael Wonderbaum-Svensson och Leif Häuselmann från Åland.

Kanske minns ni populära Mineraljakten som avgjordes med storpublik under några år vid Björka Minerals (tidigare Strå kalkbruk) fabriksområde.

– Det finns bra publikplatser.

Läs mer i fredagens SA.

Mer läsning

Annons