Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sanna snabbasti Östra Open

I lördags kom den: Sanna Bergmans första seger i årets Östra Open. Seger blev det även för Sala MSK:s Anders Svanefjord vid deltävlingen i Västerås.

Annons
Sanna Bergman vann i Västerås. Foto: Niclas Bergwall

För första gången placerade sig Sala MSK:s Sanna Bergman före Jessica Jönsson, Göta MS, i en Östra Open-deltävling och det blev en solklar seger med över fyra och halv minut.

– Jag kom igång bra och fick flyt i åkningen redan på första varvet, bortsett från en mindre vurpa. Redan på första varvet fick jag en lucka till Jessica och sedan såg jag henne inte mer. Det var en snabb upplogad sektion på gärden i slutet av varje varv och där hade jag bra flyt, berättar Sanna Bergman.

Klubbkompisen Johan Eklundh håller sig väl framme i elitklassen men var lite besviken på att han tappade fjärdeplatsen på sista varvet. En vurpa innebar en placering sämre, för så tätt är det bland toppförarna.

Anders Svanefjord (motion plus 50 år) tänker tydligen gå obesegrad genom hela Östra Open, i Västerås stod han som vanligt högst upp i resultatlistan. Segermarginalen denna gång var över två minuter till den ständiga tvåan Ange Nylander, Värmdö MK. I samma klass var Christer Åström trea.

Läs mer i onsdagens SA.

Mer läsning

Annons