Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Silverstaden körde över Sundsvall

Silverstaden var spelsuget så det gnistrade om det. Salalaget körde över gästande Sundsvall i division 1 norra med 20-2 (5-1, 8-0, 7-1) hemma i Idrottshallen på söndagskvällen.

Annons
Helena Lundqvist har gjort sitt första mål i matchen (7-1-målet). Totalt blev det sex från hennes klubba. Foto: Mikael Stenkvist

- Det var som kor som kom ut på grönbete för första gången på säsongen, säger Salatränaren Per Nygårds efter matchen och ler.

Efter ett lång uppehåll visade serieledande Sala Silverstaden upp ett spel som Sundsvall inte alls hängde med i. Det skiljde flera klasser mellan lagen.

Silverstaden inledde matchen på två femmor - båda var lika bra - och ledde med 13-1 efter två perioder.

I den tredje perioden rullade hemmalaget på tre kedjor. Den tredje kedjan bestod av Lena Landqvist, Tova Linder och Linn Engberg. Spelet blev lite hafsigare men Silverstaden fortsatte att producera framåt.

Bäst i Silverstaden var Frida Lans (två mål och tre assist) som svarade för en mycket bra insats. Extra beröm även till backen Heléne Johansson (tre assist).

Noterat efter matchen.

*20-2 är Silverstadens största seger i division 1. Det är dock inte lagets största seger, det är 27–3 borta mot Hallstahammar den 11 februari 2006 i tvåan. Gävle GIK IB har den största segern i division 1 damer. De besegrade Hertsjö MIF den 2 januari 2005 med 22-2.

* Madelene Backlund blev poängbäst i matchen med fyra mål och fyra assist.

* Helena Lundqvist gjorde sex mål och en assist. Hennes första mål i matchen var 7-1-målet.

*Lundqvist har nu gjort 104 mål i Silverstaden.

*Silverstaden har nu slagit Västerås IB:s rekord i antal mål under en division 1-säsong. Västerås gjorde säsongen 2009/10 145 mål, Silverstaden är nu uppe i 156 mål.

* 344 åskådare såg matchen mot Sundsvall.

Mer läsning

Annons