Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Silverstaden vann efter säsongens bästa match

Sala Silverstaden tog på lördagen fjärde raka segern i division 1. På bortaplan besegrades RIG Umeå IBF med 6-3 (4-2, 0-1, 2-0). "Ett resultat som speglar matchen bra", säger Per Nygårds, tränare i Sala Silverstaden.

Annons
Helena Lundqvist gjorde två mål och en assist mot RIG Umeå. Foto: Mikael Stenkvist

Men det var hemmalaget RIG Umeå som började matchen bäst. De drev upp tempot och Salaspelarna agerade lite stressigt. Umeå tog ledningen två gånger innan Helena Lundqvist gav Silverstaden ledningen med 3-2 efter 15.41. Firma Helena Lundqvist/Madelene Backlund var het värre i slutet på perioden och fixade så att Silverstaden gick till periodvila med en 4-2-ledning. Duon låg även bakom 2-2 efter 15.00.

- Vi tog över allt mer efter att vi lugnat ner vårt spel, säger Per Nygårds.

I mittenperioden tappade Silverstaden en del av jobbet och det ledde till utvisningar. Vid ett tillfälle spelade Umeå fem mot tre i 1.27 men då klev bland annat Tova Linder fram och gjorde ett mycket bra jobb.

- Efter deras power play-mål som de gjorde 1-0 på i första perioden tycker jag att vi spelade stabilt i box play, säger Per Nygårds.

Umeå fick dock in en 3-4-reducering med en dryg minut kvar av perioden. Det var ett mål som gick in via en fot.

Men i den tredje perioden var det inget snack om vilket lag som skulle vinna. Madelene Backlund gjorde viktiga 3-5 och Malin Johansson fastställde slutresultatet till 3-6 efter 13.50.

- Vi hittade rätt igen och tog jobbet – höll ihop laget och värderade lägena, säger Per Nygårds.

Nykomponerade kedjan med Madelene Backlund, Helena Lundqvist och Johanna Ragnarsson var mycket bra. Madelene Backlund gjorde två mål och två assist och Helena Lundqvist gjorde två mål och en assist.

Bäst i Silverstaden var dock målvakten Elin Lilja – som bland annat gjorde en mycket viktig räddning i början på andra perioden.

Per Nygårds menar att det var Silverstadens bästa insats hittills den här säsongen.

Mer läsning

Annons