Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Silvköparens VSKsatsar på de yngre

 Det var säsongsrekord i antalet deltagare när Silver Open avgjordes i onsdags.
- Men det är inte alls lika många med och tävlar numera, säger Silvköparens VSK:s Bosse Sjöström.

Annons
Hemmaåkare. Från vänster Daniel Lennkvist, Niclas Andersson, Bosse Sjöström, Andreas Wahlqvist, Anton Sjöström, Alexander Malmqvist, William Ekman, Gus Ekman och William Sjöström.  Foto: Niclas Bergwall

Silver Open ingår i Mellansvenska cupen som pågått i många år. I onsdags var det ett soligt Silvköparen som stod för värd för cupen som innehöll trick och slalom.

– I vår klubb har vi gott om medlemmar och utövare, men i andra klubbar har det gått nedåt. Vi kan tacka vår vattenskidskola att antalet medlemmar ligger kring 160 och det är historiskt sett högt, berättar Bosse Sjöström.

Salaklubben hade nio deltagare i Silver Open och Silvköparens VSK är en välmående klubb med mycket aktiviteter.

– Vi har varit medvetna om att vattenskidskolan lägger grunden för framtida medlemmar, så har inte alla klubbar tänkt, säger Sjöström.

Men det tar sin lilla tid att börja tävla i sporten. I fotboll och innebandy kan du i teorin träna en ganska kort tid och sedan vara med i en match. I vattenskidor tar det längre tid.

– Ja, framförallt i trick där det tar lång tid att träna i ett trick. Men när sommaren är så varm så hjälper det förstås oss och våra ungdomar, säger Bosse Sjöström och tittar ut över Silvköparens vatten

Mer läsning

Annons