Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sten Sture vanntoppmatchen

Det är fortfarande spänning i norrettan. Efter torsdagens 4–1-seger för Sten Sture BK mot Silverstaden får vi vänta till sista omgången innan det avgörs. ”
- Resultatet var rättvist, säger Silverstadens tränare Per Nygårds.

Annons

Förutsättningen inför toppmatchen i division 1 norra i Allianshallen var enkel för Silverstaden. Tar laget en poäng var Salaklubben klart för kvalserien.

Men så blev det inte – och nu lever serien i högsta grad.

– Sten Sture vann rättvist, de var mycket bra i kväll. Men det berodde också på att vi inte var på tårna och vi gör absolut ingen bra match, säger Per Nygårds och fortsätter:

– Vi kom inte alls upp i normal nivå och jag tycker Sten Sture var bättre i alla perioder. Vi går inte ut och gör det jobb vi ska göra och då är det svårt att besegra Uppsalalaget, säger Nygårds.

Är du besviken?

– Det är klart jag är, det hade varit skönt att knyta ihop säcken och vinna serien. Men vi får inte grubbla för mycket på den här förlusten, nu måste vi titta framåt.

Noteras kan att Madelene Backlund gick mållös och det har hon inte tidigare gjort i Sala Silverstadens tröja. Inte heller i fjol gick hon mållös i Västerås IB.

–  Men det berodde inte på att Sten Sture tog bort henne, det var mer att Madde inte hade någon bra dag.

Läs mer i fredagens SA.

Mer läsning

Annons