Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sverige vändeinför storpublik

Vilken vändning! Sverige låg under med 0-2 - men vände och vann med 3-2 inför 812 åskådare på Tegelvallen. "En härlig seger", säger F15-landslagets förbundskapten Marie Bengtsson.

Annons
Nellie Karlsson nickar in 2-2. Foto: Mikael Stenkvist

Kvällen var varm och spelet var underhållande. Regissören till F15-landskampen hade fått till det när Sverige vände och segrade.

En seger blev det även för Heby AIF som var medarrangör till fredagsmatchen.

- Så här mycket folk trodde vi inte att det skulle komma, säger Lennart Falk i HAIF, som hyllar sina kollegor.

- Ja, det är ett fantastiskt gäng som jobbat hårt för det här.

Den stora publiksiffran, 812, innebär också ett fint tillskott i HAIF:s plånbok.

För det svenska landslaget blev det en härlig debut. Norge var vassast innan paus och ledde med 1-0. De ökade på till 2-0 i andra - men då kom vändningen. Först 1-2 genom Marija Banusic (IK Fyris) och därefter 2-2 genom Nellie Karlsson (Hovshaga AIF).

Matchen såg ut att sluta 2-2, men på tilläggstid skickade Marija Banusic in 3-2 på en frispark.

- Det var nervigt i första halvlek, en anspänning eftersom det var debut i landslaget för spelarna. Norge var bäst i första, men sedan gör vi lite förändringar i försvarspositionerna samt lite annat inför andra halvlek och då blir det bättre, berättar Marie Bengtsson, som varit förbundskapten i tio år för F15-landslaget.

Det betyder att hon tidigare har haft Hanna Ågren (Sala FF), Linn Fors (Tärnsjö IF) Catarina Wilén (Heby AIF) och Mikaela Björklund (Tärnsjö IF) i sitt landslag.

-Jag minns dem allihopa. När Mikaela debuterade i Bergkvara 2005 kom det 1800 för att titta. Men det var en härlig inramning i dag också och över 800 åskådare är mycket bra, säger Bengtsson.

Ny match mot Norge på söndag, då i Enköping.

- Räkna med ett revanschsuget Norge och det är en ny utmaning att se hur våra tjejer klarar det.

Av tradition brukar Norge vara bättre i F15-landskamperna.

- Ja, vi hade mötts sex gånger de senaste fyra åren innan dagens match och Norge hade vunnit fem av dem. Därför var dagens segern förstås viktig.

Pris till bästa svenska spelare gick till Avesta AIK:s Josefine Johansson.

Publiksiffran 812 är den högsta på Tegelvallen sedan 1999 då HAIF:s herrlag inför 1200 åskådare mötte Djurgårdens IF i Svenska cupen. Siffran är dock den högsta för en dam- eller flickmatch på Tegelvallen. Den tidigare var 650, så många kom det när HAIF mötte Betsele i kvalet till division 1 för 14 år sedan.

Mer läsning

Annons