Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre straffmål räckte inte för VAIK

På måndagskvällen tog Västerfärnebo AIK:s cupäventyr slut för den här gången. Inför 192 åskådare vann division 2-klubben Skiljebo SK med 5-3 (2-2) på Svedboäng.
- Ska vi vinna en sådan här match måste vi ha flyt, det hade vi inte, säger Micke Mattsson i VAIK.

Annons
Västerfärnebos Simon Fernros försöker lura Skiljebos Philip Lannebris. Till vänster: VAIK:s Gustav Smeds. Foto: Niclas Bergwall

Det var en plats i semifinalen mot IFK Västerås som stod på spel på ett soligt Svedboäng. En plats som Skiljebo SK tog rättvist.

- Vi hade fyra ordinarie spelare med i laget, men alla som startade matchen har spelat i division 2, berättar Micke Fredriksson i SSK.

Juniortränaren coachade laget när ordinarie tränaren Mathias "Hasa" Andreasson (tidigare spelare i Sala FF) hade semester.

- Det var ett ungt lag vi ställde upp med, flera spelare från vårt juniorlag, säger Fredriksson.

Hemmalaget var också ungt, men har långt ifrån kommit lika långt i sin utveckling.

- Men jag tycker grabbarna gjorde det bra. Visst var Skiljebo mycket bättre, men det ska de vara eftersom det skiljer fyra divisioner, säger VAIK:s tränare "Larsa" Steinbach.

Fyra divisioner skiljde lagen - vilket betydde fyra handicapstraffar för hemmalaget. Två av dessa blev det mål på och varsin miss av Gustav Smeds och Rickard Kristoffersson. Det blev ändå tre straffmål efter att Rickard Kristoffersson gjort mål på två av handicapstraffarna samt på en efter att Gustav Smeds hade blivit fälld.

Hängde ni med? Men det var ändå Skiljebo SKsom  vann och det efter att ha visat upp en fyndigt och stundtals rappt passningsspel.

- Vi fick jaga mycket boll och orken tog slut. Men det är lite trist att tre av målen var riktiga skitmål, säger "Larsa" Steinbach.

I paus var det 2-2 - som sedan blev 2-3 och 3-3. Skiljebo gjorde 3-4 och sedan kom den andra straffmissen för hemmalaget. Visserligen hade Gustav Smeds ett gyllene läge att kvittera till 4-4 i den 84:e minuten, men Skiljebo höll undan och gjorde sedan 3-5 när två minuter återstod.

- Trots att vi förlorar var det många som var bra. Jag är nöjd med hela backlinjen och Simon Fernros gör en bra match som forward, säger Steinbach.

Lägg därtill att ungdomarna Rasmus Hedlund Aldén och Gustav Smeds stod för många individuella insatser.

- Gustav har gjort bättre matcher, men han får godkänt, säger Steinbach.

Läs mer i onsdagens SA.

Mer läsning

Annons