Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Världsmästare tränade ortsbor

Boxarna på Morgongåva BK:s träningsläger fick sig en överraskning på den första dagen. Förre världsmästaren och OS-silvermedaljören George Scott dök upp som tränare.

Annons
Tränade med Scott. Fem av deltagarna på träningslägret är från Sala och Heby kommun. Här står de med George Scott. Från vänster: Emelie Wahlström, Conny Eversdijk, George Scott, Malena Hede, Tom Graf och Salah Nazer Taha.  Foto: Mikael Stenkvist

– Man tar till sig lite extra av vad en världsmästare säger. Men Kermith är också bra, säger Emelie Wahlström, Salatjej som deltar i lägret.

Kermith, det är tränaren och initiativtagaren till Morgongåva BK, Micke Fredriksson, som kallas så.

George Scott deltog som tränare under måndagen och tisdagen. Att han skulle komma bestämdes sent och deltagarna visste inte att han skulle dyka upp.

– Jag var på grisfest hos Kermith i lördags. Han berättade då att klubben skulle ha träningsläger och frågade om jag kunde komma. Det gör jag gärna svarade jag, säger George Scott.

Annars har George Scott numera inte speciellt mycket kontakt med boxningen.

– Men det händer emellanåt att jag hjälper till på det här viset. Det här är perfekt för då får jag röra på mig, säger George Scott och ler.

Se ett bildspel från träningslägret [här].

Läs mer i fredagens SA

Salah Nazer Taha. Foto: Mikael Stenkvist
Glada tränarsöner. Kevin Scott och Alexander Fredriksson deltog inte i träningslägret, förutom vid fotbollen på uppvärmningen. Foto: Mikael Stenkvist

Mer läsning

Annons