Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vårt mål är attvinna SM-guld"

Han trivs som fisken i vattnet. Och målet för Richard Larsson och hans Guif är SM-guld.
- Ja, det gick vi ut och sa tidigt och det är ett realistiskt mål, säger 30-åringen.

Annons
Richard Larsson trivs i sin nya klubb Guif från Eskilstuna. Foto: Kicki Nilsson

Efter elva säsonger i Lindesberg tog Salasonen steget över till Eskilstunaklubben Guif i somras. Han bytte därmed upp sig till ett topplag – och en handbollsstad.

–  Handbollen är jättestor här och det skrivs massor om oss i de båda dagstidningarna. De slåss verkligen om att ha de hetaste nyheterna, berättar Richard.

Heta är också Guifs spelare. Laget ligger tvåa efter Sävehof och ambitionen är att ta guld.

– Vi har ett så bra lag att vi ska kunna vinna guld. Kapaciteten är hög, säger Richard Larsson.

Den SHF-fostrade målvakten har spelat ungefär var tredje match den här säsongen.

– Det har gått bra för mig, men Daniel (Johansson) har varit ruskigt bra hela säsongen. Men jag finner mig i situationen och jag bytte inte klubb för att få mer speltid, säger Larsson.

I Lindesberg var det han som vaktade målet i stort sett varje match. Nu ingår han i ett så kallat team med Daniel Johansson och Guif har ett av elitseriens vassaste målvaktsduo.

– Det känns bra och jag trivs verkligen i klubben. Mitt primära mål med klubbytet var att utvecklas som målvakt och det känner jag att jag har gjort.

Med hjälp av assisterande tränaren Janne Ekman, som har många år som elitseriemålvakt bakom sig, har Richard ändrat sin målvaktsstil.

– Jag har tidigare jobbat hårt för att bli träffad av bollen. Nu ska jag göra mig större och jobba mer med att mina kroppsdelar ska vara i rörelse. Det tar tid att lära om sig, men jag känner att jag är på gång.

På måndag väntar en speciell match – Lindesberg borta.

– Då vill jag stå, men jag lider verkligen med min gamla klubb att det inte går så bra. Efter tio år i klubben och över 400 matcher är jag ganska färgad. Jag har dessutom många kompisar kvar i klubben som jag har kontakt med.

Mer läsning

Annons