Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vet inte riktigtvar vi står i dag"

Inte ens tränare Henrik Alriksson vet var Heby AIF står inför seriepremiären i division 3.
- Vår försäsong pågår tre omgångar in i serien, säger han.

Annons
Ledargänget. HAIF:s ledare 2010: Från vänster: Anders Lind, Patrik Fahlström, Henrik Alriksson, Peter Peltekis och Niklas Andersson.  Foto: Niclas Bergwall

Inledningen av den här texten låter kanske lite konstig, men det finns en förklaring.

– Vår försäsong har inte riktigt blivit som jag tänk mig av olika anledningar och vi är inte riktigt där vi ska vara, säger Alriksson.

Så när det på måndag är seriepremiär borta mot Sund från Sundsvall så ska det mentalt inte vara det för HAIF-spelarna.

Konstigt? Ja, men tanken är ändå inte så tokig.

Så någon målsättning har inte Alriksson och kompani bestämt.

– Nej, det gör vi inte förrän efter tre omgångar.

I år ska HAIF spela i division 3 södra Norrland. En serie klubben har tillhört vid två tidigare tillfällen – båda gångerna har HAIF tagit klivet upp till division 2.

– Jag var med i laget när vi gjorde det senast, ler Alriksson.

HAIF kan göra om den bedriften och även om inte Henrik Alriksson medger det så finns det en känsla av att han tänker tanken.

– Jag vet egentligen inte så mycket om de andra lagen i serien. Det är inte heller så lätt att få information. Men jag tror alla tränare i serien har samma känsla.

Gävleklubben Huge har dock Heby AIF mött (förlust med 0–2) och det är också det lag som tränare Alriksson pekar ut som favorit till seriesegern.

– De har kommit på tredje plats två år i rad och har värvat en del spelare. Det är heller inget annat lag som har som målsättning att vinna serien.

Försäsongen blev inte som Alriksson hade tänkt sig, mycket på grund av att konstgräsplanen var ospelbar under en lång tid.

– Vi har tränat lite fotboll, men fysiskt ser det bra ut på många spelare. Sedan har vi flera spelare som är på väg tillbaka efter långtidsskador och där saknas det en del fortfarande.

Det har märkts i vissa matcher och då främst mot division 2-laget Rotebro där HAIF föll med 0–5.

– Där fick vi oss en riktig omgång. Men vi har gjort bra matcher också, mot Franke såg det riktigt bra ut, säger Alriksson.

Det är tredje säsongen som han tränar HAIF och det är givetvis fortsatt fokus på att utveckla spelarna och laget. Men det finns också en tanke på en resultatmålsättning.

– Det är klart vi vill vara med i toppen av serien och det är ingen orimlighet, säger han.

Mer läsning

Annons