Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi i VIB gillade inte Silverstaden"

Madelene Backlund har inte alltid gillat Sala Silverstaden. "Vi i Västerås IB gillade verkligen inte spelarna i Silverstaden", berättar 19-åringen.

Annons
Madelene Backlund öser in mål i division 1-klubben Sala Silverstaden. Foto: Mikael Stenkvist

Det kan vara den största värvningen en lokal klubb någonsin har gjort i en bollsport. När SA i början av september avslöjade att 19-årige Madelene Backlund skrivit på för division 1-klubben slog det ned som en bomb i innebandy-Sverige.

Till och med större än när Helena ”Lunkan” Lundqvist tog steget till Silverstaden i augusti 2008.

– Jag trivs att spela med ”Lunkan”. Har aldrig spelat med henne tidigare, men vi hittar varandra bra.

Vi går tillbaka till december 2009 och toppmötet mellan Silverstaden och Västerås IB i Idrottshallen. En match som VIB vann med 6–1 inför storpubliken på 655 åskådare och där lagen tyckte till om varandra i media.

Var ni ovänner?

– Nej, inte ovänner. Men vi gillade verkligen inte spelarna i Silverstaden. Sedan gjorde ”Lunkan” några konstiga uttalanden i samband med matchen då.

Med tanke på det, var du nervös inför första träningen i Sala i höstas?

– Nej, vi var så många från VIB som tog steget över. Och när man väl lär känna varandra så är det inga problem, tjejerna i Sala är trevliga. Men jag hade inte gått över ensam, skrattar Madelene.

Men nu spelar Backlund i Salaklubben – och hon trivs.

– Ja, verkligen. Det var därför jag valde att skriva på för ett år till. Det betyder också att jag slipper en massa telefonsamtal från klubbar som vill ha mig.

Läs mer i fredagens SA.

Mer läsning

Annons