Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi ska göra allt föratt det ska bli bra"

Nu är missförstånden utredda och nu tittar Sala kommun och Sala Silverstadens tillsammans framåt.
- Vi ska se till att Idrottshallen blir en bra arena att spela i till hösten, säger komunalrådet Per-Olov Rapp (S).

Annons
Jubel. Det är snart en månader sedan Silverstaden gick upp i elitserien. Nu har arbetet för att få Idrottshallen godkänt inletts. Foto: Mikael Stenkvist

På fredagen träffades kommunstyrelsens ordförande Per-Olov Rapp (Socialdemokraterna) och vice ordförande Marcus Andersson (Salas bästa) Sala Silverstadens ordförande Patrik Johansson.

– Vi förstår värdet för Sala kommun att Silverstaden tagit steget upp i elitserien. Nu ska vi se till att Idrottshallen blir en bra arena att spela i till hösten, säger Per-Olov Rapp.

Kommunstyrelsen har varit i kontakt med Anwar Samuelsson, tävlingschef på Svenska innebandyförbundet. Tillsammans gick de igenom vad som måste göras innan seriespelet drar i gång i höst.

Bland annat måste det läggas in ett nytt golv innan premiären.

– Golvet ska vara klart minst tre veckor innan seriepremiär. Dessutom kommer vi att göra klart den gamla ståplatsläktaren så den kan ta emot publik, berättar Marcus Andersson.

Planen ska även breddas så att den håller rätt mått och omklädningsrummen ska vara låsbar.

– Längden på planen går inte att göra något åt, där har vi fått dispens fram till 2015, säger Rapp.

Rapp och Andersson kommer att göra allt för att Sala Silverstaden ska få bra förutsättningar för att spela i elitserien. Det är förstås något som glädjer ordförande Patrik Johansson.

– Ja, det känns bra att Idrottshallen får en förbättring och att vi kan spela våra matcher på hemmaplan inför många åskådare.

Efter ombyggnationen, där ”avbytarbåsen” flyttas till läktarsidan och ståplatsläktaren tas i bruk, kommer Idrottshallen att ta emot minst 600 åskådare.

– Vi kommer också att undersöka om bommarna på kortsidorna kan vaderas eller eventuellt plockas bort. Det gör att planen blir lite längre, säger Per-Olov Rapp.

Tankar finns även på att måla väggarna i ljusare färger för att underlätta ljuset.

– Min dröm är att det finns möjlighet för tv att sända vårt derby mot Rönnby och nu känns det som om det är realistiskt, säger Patrik Johansson.

Kommunledningen är medveten om PR-värdet för Sala att ha ett lag i elitserien.

– Vi ser givetvis väldigt positivt på det och vår ambition är att vara med och sponsra klubben. Det är något vi ska ta upp till diskussion och få en politisk förankring för, säger Per-Olov Rapp.

– Men det ska tilläggas att vi har jobbat med det här en tid. Nu är det vi viktigt att vi och Silverstaden håller en kommunikation, säger Marcus Andersson.

Mer läsning

Annons