Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sportkedjan Intersport har ansökt om rekonstruktion – Salabutiken tar beskedet med ro

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Sport- och fritidskedjan Intersport har ansökt om företagsrekonstruktion. Butiken i Galleria Sala Torg är en franchisebutik. "Ingen i vår butik kommer märka något av rekonstruktionen", säger Peter Wallin på Intersport i Sala.

– Det är ett tungt beslut att fatta, men i den extrema situation vi just nu befinner oss i så är det nödvändigt när alla andra alternativ är utforskade, säger Marcus Wibergh, vd för Intersport, i ett pressmeddelande.

Företaget meddelar att coronakrisen gjort att företaget fått "tillfälliga betalningssvårigheter" och att man genom en rekonstruktion hoppas kunna rädda verksamheten och jobben. Butiker och e-handel kommer dock att fortsätta som vanligt och företaget hävdar att kunderna inte kommer att påverkas.

– Detta är en extraordinär åtgärd som vi nu tvingas till och jag beklagar att fordringsägare kan komma att drabbas, men vi gör det här för att rädda jobb och för att verksamheten ska överleva på lång sikt, säger Marcus Wibergh, vd för Intersport .

Företaget kommer även att satsa mer på e-handel, vilken ökat under coronakrisen.

– Genom att genomföra denna rekonstruktion kan vi säkerställa att vi tar oss igenom coronakrisen men också anpassar vår verksamhet till större andel e-handel och att vi kan stå starkt rustade för framtiden, säger Marcus Wibergh.

Intersport har drygt 100 butiker i landet. Flera butiker är så kallade franchisebutiker och omfattas därmed inte direkt av rekonstruktionen.

En av dessa franchisebutiker är den i Sala. Där kan ägaren Peter Wallin lugna sina kunder.

– Ingen kommer märka något av rekonstruktionen. Jag tror inte ens att kunderna i butikerna som ägs av Intersport kommer märka något, säger Peter Wallin.

Han menar att Salabutiken inte har påverkats så mycket med anledning av coronaviruset.

– Nej, vi har inte märkt mycket av det, mer än att det är färre äldre kunder. Bland annat går cykelförsäljningen bra, säger Peter Wallin.

Under en rekonstruktion får företaget en viss tid på sig att ombilda och bygga upp sin ekonomi och verksamhet igen. Detta görs för att undvika en framtida konkurs och sker i samråd med rekonstruktörer utsedda av en tingsrätt.