Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sportlistan: Skytten Häll är näst bäst

Världsmästare och seger vid världscupen i USA. Martin Häll har kommit för att stanna i världstoppen. Och på SA:s sportlista avanceras han från fjärde till andra plats.

Han var aktuell för att ta emot Sala och Heby kommuners främsta idrottsutmärkelse – men fick se sig besegrad av Sala-Heby Golfklubbs Isabelle Johansson.

Även nu får 21-åringen från Huddungeby ge sig för Johansson. Men Martin Häll avancerar från fjärde till andra plats på listan.

Och det finns anledning till det. Vid världsmästerskapen i Tyskland i juli blev det guld i falling target.

– Min största framgång, sade Martin till SA.

Dessutom blev det ett silver och ett brons i lag.

I juni i fjol slog han till vid en världscuptävling i USA. Tävlingarna för handikappskyttar avgjordes i Fort Benning och snart 21-årige Martin vann luftgevär stå.

– Målet var att gå till final, sedan rullade det bara på.

Vann gjorde han även i frigevär helmatch 3x40 skott.

– Det trodde jag inte att jag skulle göra. Jag besegrade bland annat han som kom tvåa på Paralympics senast, berättade Martin för SA.

Och det är just Paralympics i Brasilien nästa år som är Martin Hälls mål och mycket talar för att han får bege sig till Sydamerika.

Fortsättning följer!