Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strandsatta tågresenärer och många utan el i Sala-Heby

På måndagseftermiddagen var fortfarande drygt 1000 hushåll utan ström i Sala-Hebyområdet. På Sala järnvägstation befann sig dessutom strandsatta tågresenärer som gjorde allt för att få komma hem.

Annons
Tooran Aslani fick ta sig hem från Sala till Borlänge utan SJ:s hjälp efter att tågen ställts in efter stormen.

Som SA tidigare berättat så satte stormen Dagmar även sina spår i våra trakter.

På måndagseftermiddagen var fortfarande drygt 1000 hushåll utan ström i Sala-Hebyområdet. Både SHE Elnnät och Vattenfall hade då jobbat för högtryck med reparationer sedan strax efter midnatt.

-Elavbrotten efter stormen är utspridda över hela vårt nätområde och reparationer pågår sedan 02-tiden i natt. Just nu jobbar tolv man för att kunna lösa det här. Förhoppningsvis skall strömmen vara tillbaka till kvällen, säger Maria Karwonen, informatör vid Sala-Heby Energi.

I Möklinta, Ransta, Hedåker och Rosshyttan, som har Vattenfall som eldistributör, var över 600 abonnenter utan ström vid 14.30-tiden. I Östervåla och Tärnsjö hade  samma bolag 132 strömlösa hushåll.

Och strömlösheten orsakad av nedfallna träd ställde även till det för julfirare på väg till Dalarna. I stället för att ta tåget mot Borlänge-Mora blev de strandsatta i Sala. När SA träffar 52-åriga Borlängebon Tooran Aslani är hon inte nådig i sin kritik mot SJ som inte sett till att informera om de inställda tågen i tid.

- Jag ringde Trafikverket för att kolla så att inga tåg var inställda innan jag lämnade Örebro i morse. Då sade de att var allt okej. När jag sedan kom till Västerås hade man ställt in alla tåg till Borlänge och när jag frågade tyckte Trafikverket att jag skulle åka tillbaka till Örebro om jag inte kunde ta mig hem. Men jag måste hem så jag kan få ta mina mediciner, säger Tooran Aslani och ruskar på huvudet.

Under Annandagen utökades antalet inställda tåg och kom även att beröra tågen mot Uppsala-Stockholm. Enda sättet att komma till Stockholm med tåg var att åka med Norrköpingståget som gick via Västerås.

Läs mer om kaoset efter stormen i onsdagens Sala Allehanda.

Annons