Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sture Bäckman gjorde mycket för Sorf

Sture Bäckman, en av eldsjälarna bakom Sorfs anläggning på ryttargården, har avlidit till följd av sjukdom.

Sture var med och byggde upp ryttargården 1985. Han var en av de personer som var mest drivande i projektet. Han lade ner väldigt mycket tid och var fantastiskt duktig på att få människor att hjälpa till med projektet på alla sätt och vis.Varje dag under byggtiden var han på anläggningen och stämde av hur arbetet skulle fortgå. Han visade ett otroligt mod genom att starta upp bygget av ryttargården trots att det inte fanns någon stöttning från kommunalt håll. Han såg att behovet fanns och hade muskler och styrka att genomföra arbetet.

Vi har en stor och fin anläggning som varit till stor glädje för många människor under åren, där människor i alla åldrar möts och har kul tillsammans. Många menar på att utan Sture hade inte vår fina anläggning funnits i dag.Som person var han förstående, engagerad och mycket entusiasmerande. Han hade förmågan att få folk att jobba över sin egen förmåga.Sture började själv rida i vuxen ålder på Sorf. Många av våra medlemmar har fina och glada minnen från detta.

På jubileumsfesten förra året, när ryttargården firade 30 år, fanns Sture på plats och kunde själv berätta om hela processen när anläggningen byggdes.Vi vill tacka Sture för allt arbete han lade ner vilket möjliggjort att många barn, unga och vuxna fått rida och tillbringa sin fritid på ryttargården.Våra tankar går till barnen med familjer.

Sara Westholm, Anna-Lena Bergdahl, Emma Öqvist för styrelse, personal och medlemmar på Sorf