Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svampar välkomnar tågresenärer i Sala

Belysta svampar i olika storlekar. Det kommer besökarna vid Sala resecentrum mötas av när den pågående ombyggnationen av området är klar.

Sala kommun har haft en projekttävling för att utse ett konstverk till stationsområdet.

Brommaparet Annika Oskarsson och Thomas Nordström vann utsmyckningen till stationsområdet med konstverket ”Goda tillgångar”.

Konstverket kommer att installeras vid hörnet framför kaféet där det blir en hämtnings- och lämningsplats.

– Jag funderade på Sala silverstaden och vad det finns för tillgångar här. Historiskt sett var silvret här Sveriges skattkista. Svampställen kan vara vardagsmänniskans skatt nu, säger Annika Oskarsson.

Konstverket består av tre större svampar och fem mindre – som också fungerar som lampor och belyser de större svamparna. De är gjorda i blankpolerat rostfritt stål. Utsmyckning är rund och svamparna står på en sedummatta.

– Vi ville att det skulle ha koppling till Sala silverstaden och vara välkomnande, säger Jenny Sivars, projektledare för ombyggnaden av stationsområdet.

– Men även att den ska gå att se igenom och att den ska kunna ses på avstånd, säger kulturutvecklaren Petra Jablonski.

"Goda tillgångar" invigs i december men en modell kan ses på stadsbiblioteket redan nu.