Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tärnsjö Garveri expanderar – tar över hela butikslokalen vid 56:an

Under tisdagen hade Kickans hälsohörna i Tärnsjö öppet för sista dagen. När Kristina Hansson nu avvecklar sin verksamhet, tar garveriets butik över hela lokalen.

– En viss expansion blir det förstås, men det är inget vi drivit på. Hade Kickan velat vara kvar i lokalerna hade vi inte haft något emot det, säger Tärnsjö garveris vd Thomas Bayerlein.

Läs även: Garveriet tar sats för framtiden

Lokalen, som ligger i utkanten av Tärnsjö intill riksväg 56, kommer nu att målas om och iordningställas för att på sikt innehålla en större del av garveriets produkter.

– Vi har tillsatt en arbetsgrupp som ska se över vilka produkter vi ska ha i butiken, de är inte klara än. Men det kan landa i att vi har mer färdiga produkter i butiken.

Kristina Hansson, som drivit Kickans hälsohörna i många år, har sedan 2010 delat lokalerna med garveriets butik. Nu väljer hon att stänga sin verksamhet.

– Jag lägger ner butiken nu. I dag hade jag öppet sista dagen. Det beror på att jag har tröttnat. Jag har hållit på i över 13 år nu och känner att luften har tagit slut. Resten av veckan nu ska jag försöka vara lite ledig, det har jag inte varit på länge, säger Kristina Hansson.

Senare i februari kommer butikslokalen att återinvigas.

Läs även: Tärnsjö garveri öppnar butik

Läs även: "Det här är ett drömjobb"