Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Teliakunder faktureras för död tjänst

Telia har skickat ut fakturor som manar sina kunder till att betala för den nedsläckta tjänsten. Telia är medvetna om problemet, men oförmögna att göra någonting åt det.

Annons

Marknätet släcktes ned i onsdags i stora delar av Sala kommun, vilket innebär att den gamla fasta telefonin inte längre fungerar. Trots det har Telia systematsikt skickat ut fakturor som uppmanar kunder att betala för tjänsten. Orsaken är ett föråldrat faktureringssystem, meddelar Telia. 

– Fakturorna skickas ut automatiskt via ett system som är väldigt gammalt och enormt stort, säger Roija Rafii, pressansvarig hos Telia.

Hon berättar att Telia var medvetna om misstaget, men att de ansåg att det inte skulle gå att göra något åt på grund av fakturasystemets svårhanterlighet.

Borde ni inte ha informerat era kunder om att de riskerade att få en felaktiga faktura?

– Vi kunde ha varit tydligare i vår kommunikation om fakturorna. Detta kommer vi att se över och se om vi kan förbättra oss, säger Roija Rafii och tillägger att systemet kommer att bytas ut i samband med digitaliseringen.

– Vi tittar just nu på modernare lösningar och möjligheter, säger hon.

Pengarna som kunderna har betalat för den nedsläckta tjänsten kommer att dras av på följande faktura, berättar Roija Rafii.

– Men vill man påskynda slutfakturan så går det, säger Roija Rafii.

Läs mer: Mycket stök när marknätet släcktes