Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Till minne: Åke Kjellberg var en mycket uppskattad kommunchef

Åke Kjellberg, tidigare kommundirektör i Sala kommun, har gått ur tiden. Hans intresse för Salas utveckling höll i sig genom åren.

Anmäl text- och faktafel

Åke Kjellberg var under många år kommundirektör i Sala kommun. Han var en rakryggad chef, alltid välorienterad i sin kommun. En mycket uppskattad chef, lyssnade, rättvis och mycket mån om personalen. Åke lade förslag om överförande av personalfrågorna till kommunstyrelsen en viktig förändring för en sammanhållen personalpolitik.

Vi förtroendevalda hade lätt för att samarbeta med Åke. Han hade respekt och förståelse för vårt arbete för Salas kommuns bästa.

Hans kommunchefstid präglades av stora samhällsförändringar även i Sala. I stort och smått var han mån om att ha nära kontakt med omvärlden såväl landsting, länsstyrelse och alla organisationer i och kring Sala.

Vänortsarbetet utvecklades under tiden som Åke var kommundirektör. Nordensamarbetet som startat 1949 med Kristinestad i Finland, Åndalsnes i Norge samt Rosenholm i Danmark levde upp med vänortsträffar vartannat år. Nya vänorter tillkom, Pao i Tchad i Afrika samt Vändra i Estland.

Vi förtroendevalda hade glädjen att få arbeta nära Åke tills hans pension 1996 för 23 år sedan. Hans intresse för Salas utveckling höll i sig genom åren.

Vår nuvarande kommunstyrelseordförande fick besök i våras av Åke Kjellberg. Han ville in på vårt rådhus och hälsa på den nya, alltid mån om att hålla kontakten med kommunen från yrkestiden. Vi minns tiden med Åke med glädje, trygghet och stolthet.

Holger Andersson och Ulla-Britt Holmér

Kommunstyrelseordförande under del av Åkes tid i Sala kommun