Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Till minne: ”Ingrid i Persbo” månade framför allt om de sjuka, ensamma och äldre

Ingrid Karlsson, Persbo, har stilla insomnat efter en tids sjukdom, vid en ålder av 78 år.

Anmäl text- och faktafel

Ingrid Karlsson var född och uppvuxen i Björksta och kom till Tärna i samband med att hennes föräldrar köpte Persbo i mitten av 1960-talet. Ingrid studerade svenska och religion i Uppsala och under en tid därefter var hon bosatt och arbetade i Västerås. När hennes föräldrar blev äldre och sjukliga kom Ingrid att flytta hem till Persbo för att finnas till hands och hjälpa dem.

Ingrid arbetade under sitt yrkesverksamma liv som lärare och framförallt som SFI-lärare. Ingrid var i Tärna socken mycket aktiv såväl i bygdegårdsföreningen som i Tärna församling. Hon var bland annat under en tid ordförande i kyrkonämnden för Kumla-Tärna-Kila församlingars pastorat. Ingrid värnade alltid om sin släkt och sina band till Björksta.

Ingrid hade ett briljant intellekt och en underfundig humor. Hon hade ett stort intresse för kultur, religion, musik, litteratur och idrottsevenemang som visades på tv. Ingrid var bestämd och hade stor integritet, och dessutom ett stort varmt hjärta som brann för hennes medmänniskor. Hon månade framförallt om dem som var sjuka, ensamma och äldre.

Hon var trogen och lojal och gjorde sig alltid besväret att köpa in julblommor som skulle delas ut inom församlingen. Det spelade ingen roll, hur dåligt vädret än var åkte Ingrid runt med sin lilla bil och delade ut blommorna. Ingrid var en trogen kyrkobesökare och Kumla-Tärna-kören har förlorat en av sina största anhängare.

Ingrid fanns alltid till hands med en hjälpande hand, vare sig det rörde sig om att korrekturläsa en text, vara kyrkvärd, ordna i bygdegården eller se efter grannens hund. Ingrid är saknad!

Vänner, grannar och församlingsbor i Tärna genom Anna Onsten-Molander