Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Till minne – Magnus Kaplan

Under sommaren har vi på Västmanlands Teater nåtts av budet att vår mångårige arbetskamrat Magnus Kaplan har gått bort. Så sent som i mitten av maj var han och hans Marie och såg vår föreställning Musik i Samtal, bara några veckor senare var han borta.

Under många år var Magnus en viktig och självklar del av teaterns DNA. Han var teatersmed, men inte bara det. Magnus var mångsidig och bidrog till allt som hade med teaterns föreställningar att göra. Han kombinerade sitt tekniska kunnande och sin uppfinningsrikedom med ett konstnärligt öga, som alltid tog resultatet ytterligare ett steg. De sista åren, fram till att han slutade på teatern 2017, var han också ansvarig för teaterns verkstad. Magnus var viktig för teatern, men trots det var vi alla väldigt glada och stolta när han, trots att det var sent i karriären, fick möjlighet att använda sina kunskaper på Kungliga Operans verkstäder. Jag fick bara arbeta med Magnus ett par år, men jag hann ändå lära känna denne kloka, varma och och klarsynta människa. Många gånger hamnade vi i långa intressanta samtal, ofta om innehållet i våra föreställningar, och Magnus hade alltid en ny vinkel.

Det vi framför allt minns av Magnus är hans passion för allt han tog sig för, i arbetet, med båten eller med fotokonsten, hans underfundiga humor och hur han alltid stod beredd att hjälpa sina arbetskamrater. Vad det än gällde, och på det mest självklara och ödmjuka sätt. Må han navigera vidare över himlahaven.

Våra tankar går till Marie, och övrig familj.

Niklas Hjulström

Teaterchef Västmanlands Teater